Kako aktivirati Siri s svojim glasom na iPhone 6

Funkcija Siri na vašem iPhoneu ponuja priročen način za uporabo določenih funkcij naprave tako, da preprosto govorite s Siri. Sposobna je narediti marsikaj, kot so primeri, predstavljeni na tej strani. Lahko pa še olajšate uporabo Siri, tako da vklopite nastavitev, ki bo aktivirala Siri, tako da preprosto izgovorite stavek »Hej Siri«.

Čeprav je to funkcijo mogoče uporabiti samo, če je vaš iPhone povezan z virom napajanja s polnilnim kablom, je lahko zelo priročna, ko želite nekaj narediti, medtem ko delate za mizo ali ležite v postelji. Na primer, lahko v službi nekaj tipkate v računalnik, samo da bi prosili Siri, naj pokliče ali pošlje besedilno sporočilo, ne da bi kdaj odmaknili roke s tipkovnice. To funkcijo lahko omogočite tako, da prilagodite eno nastavitev na vašem iPhoneu, ki vam jo bomo pokazali, kako jo najdete s spodnjimi koraki.

Glasovna aktivacija Siri v iOS 8

Koraki v tem članku so bili izvedeni na iPhone 6 Plus v sistemu iOS 8.

Kot smo že omenili, mora biti Siri priključen na napajanje, da ta funkcija deluje. Če nameravate Siri uporabljati na ta način, bi bilo morda dobro, da kupite še en polnilnik za vaš avto ali pisarno. Tukaj lahko kupite poceni polnilnike pri Amazonu.

  • 1. korak: tapnite Nastavitve ikona.
  • 2. korak: Izberite General možnost.
  • 3. korak: Izberite Siri možnost.
  • 4. korak: tapnite gumb na desni strani Dovoli "Hej Siri" da omogočite funkcijo. Vedeli boste, da je vklopljen, ko je okrog gumba zeleno senčenje. Ta funkcija je na primer omogočena na spodnji sliki.

Zdaj lahko aktivirate Siri tako, da izgovorite »Hej Siri« dovolj glasno, da ga mikrofon prepozna, pod pogojem, da je vaš iPhone povezan z virom napajanja s kablom za polnjenje.

Obstaja nekaj drugih možnosti, ki jih lahko določite tudi za Siri. Ta članek vam bo na primer pokazal, kako spremeniti spol glasu Siri.