Kako napisati vsako besedo z veliko začetnico v Wordu 2013

Informacije, ki so dodane dokumentu v Microsoft Wordu, lahko prihajajo iz različnih krajev in verjetno je, da imate v dokumentu besedilo, ki je v napačni črki. To je lahko dolgočasno spreminjanje ročno, še posebej, če imate opravka z veliko besedila.

Word 2013 omogoča hitro pretvorbo izbire besedila v standardizirane velike in male črke, ena od razpoložljivih možnosti pa je, da vsako besedo napišete z velikimi črkami. Če vaš dokument zahteva, da ima izbor besedila vsako besedo z veliko začetnico, vam bo naša spodnja vadnica pokazala, kako to storite v samo nekaj kratkih korakih.

Kako napisati vsako besedo z velikimi črkami v programu Microsoft Word 2013

Koraki v tem članku so bili napisani z uporabo programa Microsoft Word 2013. Prejšnje različice Worda imajo tudi to funkcijo, čeprav se koraki, potrebni za pisanje vsake besede z velikimi črkami v prejšnjih različicah Worda, lahko nekoliko razlikujejo od tistih, opisanih v spodnjih korakih.

1. korak: Odprite dokument v programu Microsoft Word 2013.

2. korak: Poiščite besedilo, za katerega želite vsako besedo napisati z veliko začetnico, nato ga z miško izberite. Vse besedilo v dokumentu lahko izberete s pritiskom na Ctrl + A na tipkovnici.

3. korak: Kliknite na Domov zavihek na vrhu okna.

4. korak: kliknite na Spremeni zadevo gumb v Pisava odsek navigacijskega traku na vrhu okna.

5. korak: Izberite Vsako besedo napišite z veliko začetnico možnost.

Obiščite Microsoftovo spletno mesto za podporo, če želite izvedeti več o spreminjanju primerov v Wordu.

Ali morate svojemu Wordovemu dokumentu uporabiti glavo, tako da se nekaj natisne na vrhu vsake strani? Kliknite tukaj, če želite izvedeti, kako to storiti v programu Microsoft Word 2013.