Kako prikazati ali skriti dan v tednu na MacBooku

Vrstica stanja na vrhu zaslona na vašem Macu vsebuje veliko koristnih informacij in gumbov, ki vam povedo o trenutnem stanju vaše naprave. Na primer, lahko odprete meni, ki prikazuje vaš razpoložljiv prostor za shranjevanje, če vas skrbi, da vam zmanjkuje prostora. Še ena od informacij na tej lokaciji je ura, poleg tega pa je morda celo dan v tednu.

Kot večina nastavitev na vašem Macu je tudi ta zaslon prilagodljiv. Če torej ne želite, da ta dan v tednu ni prikazan tam, ali če ga ni, a želite, da bi bil, sledite spodnjim korakom, da ugotovite, kako lahko spremenite to nastavitev.

Kako vključiti ali odstraniti dan v tednu v vrstici stanja na Macu

Koraki v tem članku so bili izvedeni na MacBook Air v sistemu macOS High Sierra. Z dokončanjem korakov v tem priročniku se boste odločili, ali želite dan v tednu prikazati poleg ure na vrhu zaslona.

1. korak: Odprite Sistemske nastavitve.

2. korak: kliknite na Datum čas možnost.

3. korak: kliknite polje na levi strani Pokaži dan v tednu da ga skrijete ali prikažete. Odločil sem se za prikaz dneva v tednu na spodnji sliki.

Zaslon, ki ga prilagajamo, je prikazan na spodnji sliki.

Ali se zdi, da so ikone v vaši doku prevelike ali premajhne? Ugotovite, kako spremenite velikost ikon priklopne postaje Mac, tako da lahko zavzamejo toliko ali čim manj prostora na zaslonu, kot želite.